5 populairste bestemmingen in Cuba

5 populairste bestemmingen in Cuba

Wat zijn de 5 populairste bestemmingen in Cuba?

Cuba, het grootste eiland in de Caraïbische regio, ligt minder dan 160 kilometer van het zuidelijkste punt van Florida in de Verenigde Staten. Cuba staat open voor alle wereldreizigers die de rijke geschiedenis en de cultuur willen omarmen en ontdekken.

Wie Cuba zegt, noemt in één adem bounty stranden, vintage Amerikaanse auto’s, iconische sigaren en een paar rum distilleerderijen.

Cuba is méér dan alleen maar Havana. Ongelooflijke tot de verbeelding sprekende landschappen en het verkennen van de cultuur van het eiland zorgt voor een onvergetelijke reiservaring.

Lees in een notendop welke 5 populaire bestemmingen op Cuba je zeker moet aanstippen op je bucking list.

Tip 1: Havana, retro in een kosmopolitische stad

Havana als hoofdstad van Cuba, is het belangrijkste knooppunt wat vervoer betreft. Deze trendy, retro en kosmopolitische Cubaanse hoofdstad staat bekend om zijn bruisend nachtleven, maar overdag biedt de stad eveneens heel veel opwinding. Start je verkenningstocht in de oude binnenstad La Habana Vieja, waar afgebladderde koloniale gebouwen en levendige statige huizen naast elkaar het straatbeeld kleuren. Vestig je aandacht hoe sigaren met de hand worden gerold in een kleine fabriek of proef van de lokale rum van de distilleerderij. Maak uitgebreide kennis met de lokale bevolking langs Malecon en flaneer langs de zeedijk van de kustlijn.

Tip 2: De Vinales vallei, de favoriete plek van Fidel Castro

Hoewel het eiland van Cuba allerhande nationale parken herbergt, is er geen één zo toegankelijk en prachtig als die in de Vinales vallei. De historiek leert dat het de meest favoriete locatie van president Castro was. De vallei is omrand door bergen. Tabak groeit er om de wereldbefaamde Cubaanse sigaren te maken en talloze grotten voegen aan de bestemming een extra dimensie toe. Eén van de meest bezochte grotten zijn de Indian Caves, waar je binnenin een adembenemende boottocht kan maken.

Tip 3: Varadero, ideaal voor een gezinsvakantie

Varadero, gelegen op een steenworp afstand van Havana, is een populaire badplaats op het schiereiland Hiracos. Kilometerslange kustlijn laten je genieten van een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het azuurblauwe warme water en de hagelwitte stranden zijn werkelijk sensationeel. Het prachtige strand is ongetwijfeld de grootste blikvanger in Varadero, maar deze badplaats heeft veel meer te bieden. Parque Josone is een multifunctioneel park: meren, botanische tuinen, dieren in het wild en kameelritten voor kinderen omkaderen dit veelzijdig park. Muziek en plaatselijke verkopers zorgen voor de nodige folklore.

Tip 4: Cayo Largo, thuishaven van een zeeschildpadden kwekerij

Cayo Largo, ook bekend als Cayo Largo del Sur, is een piepklein eiland buiten het vasteland van Cuba. Wie op zoek is naar rustige stranden, vindt hier zijn gading. Playa Serina is het meest populaire strand op het eiland. Snorkelen, surfen, zwemmen en kajakken zijn de voornaamste sportmogelijkheden. De lokale fascinerende kwekerij van zeeschildpadden biedt regelmatig een rondleiding aan.

Tip 5: Trinidad, wie houdt van architectuur en cultuur

Voor toeristen die een voorliefde hebben voor geschiedenis of architectuur, is Trinidad de uitgelezen plek om Cuba te bezoeken. Het kloppend hart van Trinidad is het plein van van Plaza Mayor dat is omringd met neo-barokke gebouwen. In het Museo Romantico zijn er negentiende eeuwse antiek en kunstwerken te bekijken.